BUGÜNÜN MENÜSÜ
TERBİYELİ TAVUK SULU ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler: 5-6 su bardağı tavuk suyu, 1/2 su bardağı arpa şehriye, 1 yumurta sarısı, 1 limon, tuz, karabiber
Kaynayan tavuk suyuna şehriyeyi atıyoruz. Şehriye yumuşayınca 1 limon suyunun içine 1 yumurta sarısı koyup çırpıyoruz. Bu karışımı çorbanın suyuyla ılıtıp, çorbaya ekliyoruz. 1-2 taşım kaynayınca çorbamız hazır!
BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ TAVUK
Malzemeler: Haşlanmış tavuk eti, küp küp doğranmış ve hafif haşlanmış 1 patates, 1 havuç, bezelye, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, 1 su bardağı kaşar rendesi
Beşamel sos: 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı yağ, 2 su bardağı süt
Önce beşamel sos için yağla unu hafif kavuruyoruz. Sütü ekleyip sürekli karıştırıyoruz. kaynayınca altını kapatıyoruz.
Tavuk etini parçalayıp, haşlanmış patates, havuç ve bezelyeyle karıştırıyoruz. Tuz ve baharatları koyuyoruz. Fırın kabına aldığımız karışımın üzerine beşamel sosu döküp üzerine kaşar rendesi koyup fırına veriyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Afiyet Olsun...
Kaynayan tavuk suyuna şehriyeyi atıyoruz. Şehriye yumuşayınca 1 limon suyunun içine 1 yumurta sarısı koyup çırpıyoruz. Bu karışımı çorbanın suyuyla ılıtıp, çorbaya ekliyoruz. 1-2 taşım kaynayınca çorbamız hazır!
Malzemeler: Haşlanmış tavuk eti, küp küp doğranmış ve hafif haşlanmış 1 patates, 1 havuç, bezelye, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, 1 su bardağı kaşar rendesi
Beşamel sos: 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı yağ, 2 su bardağı süt
Önce beşamel sos için yağla unu hafif kavuruyoruz. Sütü ekleyip sürekli karıştırıyoruz. kaynayınca altını kapatıyoruz.
Tavuk etini parçalayıp, haşlanmış patates, havuç ve bezelyeyle karıştırıyoruz. Tuz ve baharatları koyuyoruz. Fırın kabına aldığımız karışımın üzerine beşamel sosu döküp üzerine kaşar rendesi koyup fırına veriyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder