TATLI TATLI
Yoğurt Tatlısı
Bu tarifi 27 yıl önce görümcemden öğrenmiştim. Çok kolay, lezzetli ve akılda kolay kalan bir tatlı!
Malzemeler: 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, 3 k. f. yoğurt, 6 k. f. un, portakal kabuğu rendesi, 1 vanilya, 1 kabartma tozu, 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
Şerbeti: 3 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, 1/4 limon suyu
yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpıp içine şeker yoğurt, margarini ekleyip karıştırıyoruz. Sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini koyup karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika hiç kapağı açmadan pişiriyoruz.
Tatlıyı çıkarınca 5 dakika dinlendiriyoruz. Önceden kaynatıp soğuttuğumuz şerbeti tatlının üzerine döküyoruz.1 saat sonra tatlımız hazır. Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun!
Malzemeler: 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, 3 k. f. yoğurt, 6 k. f. un, portakal kabuğu rendesi, 1 vanilya, 1 kabartma tozu, 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
Şerbeti: 3 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, 1/4 limon suyu
yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpıp içine şeker yoğurt, margarini ekleyip karıştırıyoruz. Sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini koyup karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika hiç kapağı açmadan pişiriyoruz.
Tatlıyı çıkarınca 5 dakika dinlendiriyoruz. Önceden kaynatıp soğuttuğumuz şerbeti tatlının üzerine döküyoruz.1 saat sonra tatlımız hazır. Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder