BUGÜN NE YİYORUZ?

BARBUNYA PİLAKİ



Malzemeler: 1/2 kg. barbunya, 2 adet soğan, 2 diş sarımsak, 3 domates, 1 patates, 1 havuç, 2 tatlı kaşığı şeker, tuz, zeytinyağı

Yazın dondurduğum barbunyayı önce çok az haşladım ki kara suyu çıksın. sonra tüm malzemeyi doğrayıp tencereye koydum. kısık ateşte, su eklemeden pişirdim.


ARPA ŞEHRİYE PİLAVI



Malzemeler: 1 ölçü arpa şehriye, 1 ölçü et suyu, tuz, 1y.k. yağ

Eritilen yağda şehriyeyi kavurup (çektiği yağı salıncaya kadar) et suyunu ekledim ve pilav gibi kısık ateşte suyunu çektirip, demlenmeye bıraktım.

YEŞİL SALATA




Yorumlar