ÜLKEMDE GEÇİM DURUMLARI




Asgari ücretin brüt 1071 tl, net 846 tl. olduğu ülkemde açlık sınırı 1130 tl. yoksulluk sınırı ise 3682 tl. olarak açıklandı. Tabi bunlar 4 kişilik aile için geçerli. Asgari ücretle çalışan çoğu kişinin ailesinin 4 kişiden fazla olduğu göz ardı edilmemeli. Görüldüğü gibi brüt asgari ücret bile açlık sınırını yakalayamıyor.

Ülkemde pek çok insan mucize yaratarak yaşam savaşı verirken birilerinin 30 milyon avroya çerez parası muamelesi yapması nasıl açıklanabilir? İşin en kötüsü de 30 milyon avroyu çerez parası gibi görenlerin mucize yaratan bu insanlar sayesinde bu halde olmaları. Üstelik senelerdir sadaka verilen insanlar haline getirildiler. Kullanma tarihi geçmiş kalorisiz kömürler, bir de üstüne üstlük kömürlerin ihaleleri bu mucize insanların brüt aylıklarından kesilen paralarla karşılanıyor ve bu insanlar tüm olanların farkına varmadan minnet duyarak onları hala burada tutuyorlar, hem de kraldan çok kralcı olarak.

Son günlerde duyduğumuz para miktarları dudak uçuklatıyor. Yapılan yolsuzluklar öylesine büyük yani. Ama bu olayla ilgili son tutuklular da bu gün salıverildi.

DEMEK Kİ BÜYÜK GÖTÜRDÜĞÜNDE BİR ŞEY OLMUYOR:))))





Yorumlar